Bottacin Múzeum

A Musei Civicin belül, sajátos eklektikussága révén, külön részt alkot a Bottacin Múzeum. A Bottacin Múzeum a főkolostor két oldalát és egy első emeleti teremben állítja ki gyűjteményét.

Az egyik oldalon látható a mintegy 60 000 darabot számláló érmegyűjtemény, köztük a Bottacin Múzeum medálja is. Gazdagsága révén a Bottacin Múzeum az egyik legjelentősebb ilyen jellegű múzeum Olaszországban. És itt, a folyosó valamint a Szoborterem néven ismert kiállító terem falain láthatók a XIX-XX. századi művészek festményei és metszetei.

A Capodalista-gyűjtemény az adományozó kérésére saját elkülönített részt tesz ki, a Museo d’Arte keretén belül. Az 543 festményből álló gyűjteményt Leonardo Emo Capodalista gróf adományozta Padova városának, 1864-ben.

Itt látható a 9 reneszánszkori bronzszobor, majd a főkolostor teljes oldalát beborító gazdag képtár. A XV.-XVIII. századi  alkotók festményeit felölelő gyűjtemény érdekessége, hogy nem csak a venetói, hanem Lombardia, Emilia Romaghna és más térségek művészei alkotásait is őrzi, akik egykor megfordultak Venetóban.

Láthatunk itt két bizánci stílű vallásos témájú festményt, majd olyan neves alkotók művei sorakoznak elénk, mint M. Giambono, G. Bellini, vagy Tiziano, Giorgione, Palma il Vecchio, Tintoretto meg Leonardo da Ponte. De képviselve van Paolo Veronese iskolája meg Bassano műhelye is, valamint a XVI. és XVII. sz. nagyjai, mint Palma il Giovane, P. Damini, H. Rottenhammer, Chiara Varotari és mások. Végül itt láthatjuk a XVIII. századi flamand, holland, francia és német alkotók néhány remekét.